Otvorena izložba fotografija „Mitrovica kroz objektiv”

0

Izložba fotografija „Mitrovica kroz objektiv”, otvorena je u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem” i Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica. Fotografije su izložene u Baroknoj sali Muzeja Srema.

Tema konkursa i ove godine bila je Mitrovica kroz objektiv, a motivi su obuhvatili grad i okolinu. Na konkurs je pristiglo 28 radova koje je poslalo 12 učesnika.

Nataša Sekulić urednik programa Ustanova za negovanje kulture „Srem” kaže da su veoma zadovoljni odzivom: „Obzirom na situaciju koja nas je zadesila, ne samo ove godine, nego i prošle godine. Cilj naše ustanove kao organizatora je zapravo da afirmišemo amaterizam, tako što ćemo na jedan lep, umetnički način podržati sve one koji se bave bilo kojom vrstom umetnosti. Tako smo došli na ideju da raspišemo drugi konkurs ove godine gde su se prijavljivali svi oni foto amateri koji su bilo kojim aparatima iz svog ugla, svog oka videli svoj grad. Zadovoljni smo motivima uglavnom su to reka, most, biblioteka, sve ono što naš grad čini lepim, to su naši su građeni i fotografisali, pa sa tim i konkurisali. Članovi žirija su nagradili tri rada i imamo nagradu publike zahvaljujući lajkovima putem stanice Ustanove za negovanje kulture Srem. Članovi žirija su Tahir Ramadani fotograf, Tatjana Marelj Zečević slikar i Marija Vuruna istoričar umetnosti.”

Najbolji umetnički rad poslala je Tatjana Jevtić i osvojila prvu nagradu po mišljenju stručnog žirija.

Dodeljene su i druga i treća nagrada. Drugu nagradu osvojila je Monika Marić.

Treću nagradu žirija osvojio je Pavle Tomašević.

Nagradu publike koja je birana glasanjem tj. lajkovima na stranici Ustanove, dobila je Snežana Karaklić.

Podeli.

Ostavite komentar

4 × two =